Corporate Venturing

 

Grotere bedrijven investeren met innovatiebudgetten in jonge startups.

Laten we ontdekken wat werkt voor jou

Corporate Venturing

Bij corporate venturing koopt een gevestigd bedrijf zich in in een innovatieve start-up of gaan ze een structurele samenwerking aan. Vaak koopt de corporate zich in, voor een meerderheids- of minderheidsaandeel, of is er sprake van een structurele samenwerking, waarbij de start-up zelfs geen aandelen verkoopt.

Category with image

Ontdek hoe Betotrace het aanpakt

Waarom corporate venturing bij The Harbour?

 • Uitgebreid netwerk

  Uitgebreid netwerk

  We kennen onze 3000+ partners en hebben een rechtstreekse lijn met hen. We onderhandelen samen en verdedigen jouw belangen.

 • Matchmaking & begeleiding tijdens onderhandeling

  Matchmaking & begeleiding tijdens onderhandeling

  We zoeken de beste match en begeleiden jou in iedere fase van de onderhandeling.

 • Contractueel advies

  Contractueel advies

  We begeleiden jou van het eerste contact tot een getekend contract.

Image next to text

Wat houdt corporate venturing in? 

Bij corporate venturing koopt een gevestigd bedrijf zich in in een innovatieve start-up of gaan ze een structurele samenwerking aan. Vaak koopt de corporate zich in, voor een meerderheids- of minderheidsaandeel, of is er sprake van een structurele samenwerking, waarbij de start-up zelfs geen aandelen verkoopt.

Als corporate venturing op een goede manier gebeurt, kan het voor beide partijen een groot voordeel opleveren. Het gevestigde bedrijf haalt innovatiekennis binnen en neemt daarmee een concurrentievoordeel op de markt, de start-up krijgt waardevolle middelen, ervaring en het uitgebreide netwerk. 

Strategische focus

Uiteindelijk dient corporate venturing om de groei van beide partijen te versnellen. Financieel, maar ook strategisch. Voor grote bedrijven is het moeilijk om wendbaar te zijn en te experimenteren met nieuwe innovaties om de markt, terwijl start-ups dat wel makkelijk kunnen.

Corporate venturing heeft dus tal van voordelen, maar ook obstakels. Denk maar aan het verschil in bedrijfscultuur bij beiden. Ook kan de start-up vertraagd worden door het grote bedrijf. Veel van deze obstakels kunnen overbrugd worden door vooraf grondig te overleggen met de ondersteuning van een ervaringsdeskundige.

Laat geen kansen liggen. Vraag een adviseur naar de beste financiering voor jou.

Hoe wij werken

Process step image

Aanvraag indienen

We introduceren jouw dossier in ons netwerk en voeren samen de gesprekken. We bereiden je voor op de vragen die op jou afkomen om zo jouw slaagkans te maximaliseren.

Process step image

Financieringsscan

Een adviseur bij The Harbour bekijkt jouw onderneming door de bril van een financier vanuit verschillende standpunten en beoordeelt de kwaliteit van jouw bestaande documentatie. We lichten toe wat de sterke en zwakke punten van het dossier zijn en overlopen de actiepunten.

Process step image

Financieringsdossier

De bestaande documenten worden op punt gezet en de ontbrekende zaken worden samen met of voor jou opgemaakt. We zorgen er voor dat jouw dossier volledig en ontvankelijk is voor de verschillende partijen die we willen benaderen.