Fondsen en VC's

Zowel fondsen als VC’s (venture capitalists) zijn externe investeerders die professioneel investeren in niet-beursgenoteerde bedrijven.

Laten we ontdekken wat werkt voor jou

Fondsen en VC's

Als je openstaat voor externe investeerders, zijn fondsen en VC’s een optie die je kan overwegen. Ze verschaffen durf- of risicokapitaal voor niet-beursgenoteerde bedrijven. Omdat zij meer risico’s nemen, verwachten ze op het einde van de rit ook een hoog financieel rendement. Vaak bieden ze naast kapitaal ook advies, ondersteuning en stellen ze hun netwerk open. Dan spreken we over ‘smart capital’. Het grote verschil met privé investeerders is dat ze vaak professioneler te werk gaan.

Category with image

Ontdek hoe Betotrace het aanpakt

Waarom fondsen en VC’s via The Harbour?

 • Uitgebreid netwerk aan fondsen en VC’s

  Uitgebreid netwerk aan fondsen en VC’s

  We hebben een sterke reputatie bij fondsen en VC's opgebouwd. We weten precies bij wie we moeten aankloppen, begrijpen wat ze zoeken en hoe we hen met overtuigende analyses kunnen overhalen.

 • Matchmaking & begeleiding tijdens onderhandeling

  Matchmaking & begeleiding tijdens onderhandeling

  We zoeken de beste match en begeleiden jou in iedere fase van de onderhandeling.

 • Contractueel advies

  Contractueel advies

  We begeleiden jou van het eerste contact tot een getekend contract.

Image next to text

Wat houden fondsen & VC’s in?

Fondsen

Fondsen investeren vaak in al wat matuurdere en grotere bedrijven waar het risico kleiner is. Er zijn privéfondsen, maar ook overheidsfondsen. Zo heb je onder andere PMV (Vlaanderen), Finance Brussels (Brussel), SOWALFIN (Wallonië), LRM (Limburg) en Trividend (sociale bedrijven). Overheidsfondsen hanteren bovenop de standaard investeringscriteria nog andere criteria zoals lokale tewerkstelling, duurzaamheid, etc 

Venture Capital (VC)

VC’s, ook Venture Capitalists, of durfkapitaalfondsen genoemd, investeren in risicovolle bedrijven waar het mogelijke rendement nog hoger ligt. Zij kiezen dus vaak voor start-ups en scale-ups bijvoorbeeld. Ze verwachten na een bepaalde periode (vaak niet langer dan 10 jaar) een exit van de startup zodat ze hun investering kunnen recuperen met een hoge return. Elke VC partij zal een bepaalde investeringsfocus hebben en met specifieke investeringscriteria werken. 

De bekendste Belgische VC fondsen zijn:

Laat geen kansen liggen. Vraag een adviseur naar de beste financiering voor jou.

Hoe wij werken

Process step image

Aanvraag indienen

We introduceren jouw dossier in ons netwerk en voeren samen de gesprekken. We bereiden je voor op de vragen die op jou afkomen om zo jouw slaagkans te maximaliseren.

Process step image

Financieringsscan

Een adviseur bij The Harbour bekijkt jouw onderneming door de bril van een financier vanuit verschillende standpunten en beoordeelt de kwaliteit van jouw bestaande documentatie. We lichten toe wat de sterke en zwakke punten van het dossier zijn en overlopen de actiepunten.

Process step image

Financieringsdossier

De bestaande documenten worden op punt gezet en de ontbrekende zaken worden samen met of voor jou opgemaakt. We zorgen er voor dat jouw dossier volledig en ontvankelijk is voor de verschillende partijen die we willen benaderen.