Hero image full width

Betotrace

 • €1.200.000 voor digitaal betonplatform

  Gedaan met truckladingen beton te bestellen via de telefoon of e-mail. De Oost-Vlaamse start-up Betrotrace bouwde een platform om de communicatie tussen betoncentrales, transporteurs en aannemers te stroomlijnen. Zo geraakt de juiste levering beton op tijd op de juiste plek. 

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  De betonsector werkt dikwijls nog op een traditionele manier, die niet altijd efficiënt is en met een te grote kans op fouten. Betotrace zag een opportuniteit om die manier van werken te digitaliseren. Maar aan het ontwikkelen van zo’n gloednieuw digitaal platform hangt een stevig prijskaartje.

  De oprichters van Betrotrace waren bereid om zelf te investeren en hadden ook al contacten gelegd met investeerders uit hun netwerk. Ze klopten bij The Harbour aan om hen te helpen bij hun waardering, om hun financieel plan te challengen en de deal verder te begeleiden.

 • aanpak

  De oprichters zijn ervaren ondernemers, die al een groothandel in dezelfde sector runden. Ze zorgden zelf voor een beginkapitaal. Samen met externe investeerders legden ze zo 660.000 euro risicokapitaal op tafel.

  Die aanzienlijke inbreng was een belangrijke troef voor de andere financieringskanalen. The Harbour verdubbelde deze investering door een kredietdossier uit te werken waarin PMV via co-financiering samen met de bank nog eens 540.000 euro ter beschikking stelde van Betotrace. De ParticipatieMaatschappij Vlaanderen waarborgt de banklening ook voor 75 procent. De overheidsinvestering speelde een cruciale rol om het risico voor de bank aanvaardbaar te maken.

 • resultaat

  Het platform is klaar om naar de markt te gaan en te schalen. Betotrace voert volop gesprekken met geïnteresseerde gebruikers, zowel betoncentrales als grote bouwbedrijven. Als die hun digitale koudwatervrees overwinnen, kan het platform de sector transformeren.

  Het was een intensief fundingtraject, maar Betotrace kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Als de onderneming haar ambitieuze scale-up-groeiplannen wil realiseren, zullen er ongetwijfeld nog kapitaalrondes volgen. The Harbour staat klaar om Betrotrace opnieuw succesvol bij te staan.

Image next to text

“We kenden onze sector, we hadden geïnteresseerde investeerders, maar we hadden als start-up geen ervaring met financiering ophalen. The Harbour was de ideale coach en sparringpartner. We zijn heel trots dat we samen ons plan A hebben gerealiseerd. Plan B kon gewoon in de schuif blijven liggen.”

Jasdeep Mann, founder Transforce

Andere cases

Alle cases