Prive-investeerders

 

Privé-investeerders (of Business Angels) zijn particulieren met een bepaalde ervaring of expertise die met een deel van hun eigen vermogen willen investeren in jouw bedrijf.

Laten we praten over jouw project!

Prive-investeerders

Private investeerders stoppen een deel van hun persoonlijke vermogen in jouw bedrijf in ruil voor aandelen. Ze worden dus aandeelhouder en soms wil de investeerder dan ook zeggenschap binnen jouw bedrijf. Meestal verkoopt de privé-investeerder na een tijd zijn aandelen, waarbij die hoopt op rendement. Privé-investeerders kunnen ook samenkomen in een privéfonds of VC.

Category with image

Ontdek hoe Pomton 450K ophaalde.

Waarom een privé-investeerder via The Harbour?

 • Uitgebreid netwerk met een sterke reputatie

  Uitgebreid netwerk met een sterke reputatie

  We hebben een uitgebreid netwerk waar we aan 3000+ contacten jouw dossier kunnen bij pitchen.

 • Slimme matchmaking & begeleiding

  Slimme matchmaking & begeleiding

  We zoeken de beste match en begeleiden jou in iedere fase van de onderhandeling.

 • Contractueel advies

  Contractueel advies

  We begeleiden jou van het eerste contact tot een getekend contract.

Image next to text

Wat houden privé-investeerders in? 

Business angel

Een business angel is een type van privé-investeerder die vaak ook advies, ervaring en netwerk met de ondernemer willen delen. Het zijn meestal mensen die al een uitgebreid traject hebben afgelegd. Je vindt er dus veel (ex-)ondernemers en topmanagers tussen.

 

Zoeken naar de juiste match

Het moeilijkste aspect aan geld ophalen bij privé-investeerders is de juiste match vinden. De persoon die investeert wordt in meeste gevallen aandeelhouder en gaat een bepaalde controle willen uitvoeren op de onderneming, om ervoor te zorgen dat zijn aandeel zoveel mogelijk opbrengt. Als je privé-investeerders aantrekt, heeft dat dus impact op de beslissingen die je zelf kan maken. Dat maakt de zoektocht naar de juiste persoon of personen geen gemakkelijke opdracht. In ruil daarvoor krijg je natuurlijk heel wat voordelen zoals een groter netwerk, specifieke ervaring en expertise die ze je zelf mist.

Laat geen kansen liggen. Vraag een adviseur naar de beste financiering voor jou.

Hoe wij werken

Process step image

Aanvraag indienen

We introduceren jouw dossier in ons netwerk en voeren samen de gesprekken. We bereiden je voor op de vragen die op jou afkomen om zo jouw slaagkans te maximaliseren.

Process step image

Financieringsscan

Een adviseur bij The Harbour bekijkt jouw onderneming door de bril van een financier vanuit verschillende standpunten en beoordeelt de kwaliteit van jouw bestaande documentatie. We lichten toe wat de sterke en zwakke punten van het dossier zijn en overlopen de actiepunten.

Process step image

Financieringsdossier

De bestaande documenten worden op punt gezet en de ontbrekende zaken worden samen met of voor jou opgemaakt. We zorgen er voor dat jouw dossier volledig en ontvankelijk is voor de verschillende partijen die we willen benaderen.