Startup Funding

Financiering voor startups en scale-ups die exponentieel willen schalen.

Wat is start-up financiering?

Als start-up heb je andere financieringsnoden dan de gemiddelde kmo. Je hebt meestal nog maar beperkte inkomsten of zelfs nog helemaal geen omzet, en kan je geen cijfers uit het verleden voorleggen die de (financiële) gezondheid en haalbaarheid van het bedrijf kunnen bepalen. Dat maakt financiering vinden een stuk moeilijker. En toch heb je geld nodig als je een team wil uitbouwen en wil investeren in marketing, sales, development... Gelukkig zijn er voor starters ook genoeg opties voorhanden. 

Wij halen geld op voor je start-up

We challengen je business plan en maken op basis daarvan een onderbouwd cashflowplan op. Zo weet je niet alleen wat de drijvende factoren van je business zitten, maar ook waar je de komende maanden op moet focussen.

Daarna maken we een financieringsmix op van alle beschikbare kanalen. We maken voor elk geschikt kanaal een investeringsdossier op en zoeken samen naar de beste deals.

Als je aandelen wil verkopen zal je natuurlijk een onderbouwde waardering voor je bedrijf nodig hebben. Met die waardering gaan we via een uitgebreid matchmakingproces ons eigen netwerk aanspreken en investeerders in jouw netwerk gaan zoeken.

Bootstrapping

Als je ervoor kiest om met je start-up in bootstrapping-modus te gaan, ben je extra kritisch voor je uitgaven. Dan kan je ervoor kiezen om jezelf bijvoorbeeld geen loon uit te betalen, of thuis te werken in plaats van een kantoor te huren. Zo heb je minder snel externe financiering nodig, al belet het je om snel te groeien en ben je kwetsbaar voor tegenvallers. 

Business angels

Een business angel is vaak een ex-ondernemer die financiert in jonge, beloftevolle bedrijven. Naast financiering, brengen ze ook hun advies, ervaring en netwerk met zich mee. Als je de juiste match vindt, kan deze persoon een grote meerwaarde betekenen voor jouw start-up.

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve vorm van financiering, waarbij het grote publiek jouw start-up mee kan financieren. Interessante opties voor start-ups zijn crowdlending (leningen uitgeven), equity crowdfunding (aandelen verkopen) en reward-based crowdfunding (producten voorverkopen.

Durfkapitaalfondsen (Venture Capital)

Het woord zegt het al zelf: dit is kapitaal dat geïnvesteerd wordt in startende bedrijven door professionele organisaties, die vaak een groot risico met zich meebrengen. Dat deze investeerders toch de gok wagen, heeft alles te maken met het feit dat er mogelijks een hoog rendement op hen wacht. Hoe hoger het risico, hoe groter de potentiële beloning. 

Overheidsfinanciering

Om start-ups te steunen, hebben de verschillende regionale en federale overheden tal van initiatieven voor deze ondernemers. Dat kan gaan van een innovatie-subsidie tot winwinleningen en co-financiering.

Veelgestelde vragen

Wat maakt startup financiering anders?

Een startup met een schaalbaar model heeft een aantal uitdagingen:

  • Je hebt beperkte historische cijfers dus bancaire financiering is moeilijker
  • Je kan de groei moeilijk inschatten want je moet nog veel assumpties aftoetsen
  • Je slaagkansen zijn beperkt en je riskeert teveel aandelen af te staan en controle te verliezen

Daarom werken we bij startups altijd vanuit een geargumenteerd financieel model. Daarin worden alle assumpties verzameld en leggen we de juiste connecties.

Dat maakt het voor een investeerder gemakkelijker om de business te begrijpen en de plannen te vertrouwen.

Wat heb ik nodig?

Een idee kunnen we niet financieren.

We gaan dus enkel aan de slag als je ten minste een afgewerkt product hebt met bewezen track record (Product Market Fit).

Geld ophalen kan ik toch zelf ook?

Klopt, geld ophalen kan je in principe zelf ook. Maar je slaagkansen zijn beperkt en je gaat er enorm veel tijd moeten in steken. Tijd die je vandaag beter in je business steekt. Dus boek snel je gratis intake in on kennis te maken.

Relevante cases

No items found.

Waarom start-up financiering via The Harbour?

  • Kennis van elke soort financiering
  • Experts ter zake 
  • Groot netwerk
  • Goede reputatie
Boek een intake

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake

Van start-up tot uit de kluiten gewassen kmo. Van horeca tot AI- technologie. Wij krijgen het gefinancierd.

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.