ProcessDelight

 • Hoe een IT-bedrijf €580.000 verzamelde voor ontwikkeling

  Ondernemer Tim Govaert optimaliseert en automatiseert al jaren administratieve processen. Daaruit werd Ishtar.online geboren: een online platform dat het best kan omschreven worden als een combinatie van Microsoft Teams en Sharepoint. Best of both worlds!

 • uitdaging

  Een investeerder vinden om het platform te kunnen uitbouwen, was niet evident: “Met Ishtar.online maakten we de omslag van service provider naar app provider. Om dat te doen, moet je een investeerder hebben die daar mee aan wil bouwen. Maar die wacht natuurlijk liever tot je al zover bent.”

 • aanpak

  Om Ishtar.online op de markt te brengen en het team daarvoor uit te breiden, moesten we eerst bepalen hoeveel funding er nodig was. Dat deden we door een onderbouwd cashflowplan op te maken. Uiteindelijk hebben we 580.000 euro opgehaald, dankzij een combinatie van bankfinanciering, PMV-cofinanciering en een converteerbare coronalening, eveneens van PMV.

 • resultaat

  Nu heeft Ishtar.online de financiële ruimte om echt te groeien en de kracht ervan aan te tonen. Zo kunnen ze in een latere fase, wanneer ze verder willen schalen, aankloppen bij VC’s aan de juiste voorwaarden en waardering.

  Tot op heden stond de huidige zaakvoerder nog geen aandelen af en houdt hij alle controle over zijn bedrijf in handen.

  Opvallend aan deze case is de belangrijke rol die PMV hierin gespeeld heeft. Dankzij het geloof en investering van PMV in deze IT start-up, kon de bank overtuigd worden om mee te financieren.

  Aelbrecht Van Damme — The Harbour

"Het voordeel van The Harbour is dat zij alle kennis en ervaring in huis hebben om zulke dossiers op te stellen. Als ondernemer kan je dat natuurlijk ook zelf doen, maar je mist toch bepaalde finesse en het kost je enorm veel tijd. Die kennis was voor mij echt een enorme meerwaarde.”

Tim Govaert — ProcessDelight

Andere cases

Alle cases