Hero image full width

Taito

 • 700.000 euro voor veilige elektrische step

  Taito ontwikkelt elektrische steps die veiliger zijn dan het gemiddelde model op de markt. Dat doen ze onder andere door de stabiliteit te vergroten door middel van een derde wiel, betere verlichting te voorzien en te werken met stevig en duurzaam materiaal. Founder Jules Dobbelaere kwam op het idee na op een citytrip in Brussel, waar hij op een elektrische deelstep letterlijk door elkaar geschud werd. Hij verzamelde co-founders François Desmet en Nathan De Baets rond zich, waarmee hij samen Taito oprichtte.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Vandaag zit Taito in de productiefase. Ze willen hun product de komende tijd nog uitvoerig (laten) testen. Maar de productontwikkeling van hun steps kost uiteraard heel wat geld. Zo werken ze met verschillende partners samen om de step verder te verfijnen en produceren.

  Een nieuw product ontwikkelen vraagt kennis, tijd, focus en dus ook geld. De founders willen niet alleen een step lanceren die een stuk veiliger is dan de gemiddelde elektrische step, maar ook duurzamer is, een fun-factor heeft en een fijne rij-ervaring bezorgt.

 • aanpak

  Jules heeft zelf een financiële achtergrond, waardoor een groot deel van het voorbereidend werk er al lag. Toch daagden we dit plan uit op vlak van haalbaarheid, met een meer concrete go-to-market strategie, en bouwden we aan een vijfjarenplan. Zo moesten de founders hun ambities en de weg daar naartoe uitspreken en vastleggen op papier.

  Daarnaast hadden de founders recht op een VLAIO-subsidie. Een aardig bedrag lag op hen te wachten, maar enkel op voorwaarde dat een aanzienlijke som van eigen inbreng gevonden kon worden. Tijd om meteen in actie te schieten dus!

 • resultaat

  In totaal haalde Taito 709.000 euro op. We kozen voor een gebalanceerde financieringsmix die bestond uit achtergestelde converteerbare leningen en een succesvolle WinWinner-campagne. Daarmee werden de voorwaarden voor de VLAIO-subsidie ook vervuld en kon die worden toegekend aan Taito!

  Ondertussen lanceerde Taito een Indiegogo-campagne, waar je als eerste de step kan aankopen. Met succes, want hun financieringsdoel van 20.000 euro werd al in één uur gehaald. Deze zomer zouden de eerste Taito-steps van de band rollen en geleverd worden aan alle backers. 

Image next to text

“De financiële basis was er al, maar The Harbour daagde ons ook uit om bepaalde zaken uit te spreken en vast te leggen in onze toekomstplannen. De begeleiding en communicatie naar investeerders toe was top. Wij waren verbaasd over hoe snel alles is gelopen.”

Jules Dobbelaere - Taito

Andere cases

Alle cases