Hero image full width

Mopets

 • 415.000 euro voor Mopets om hun groeiambities waar te maken!

  Mopets is een sociaal netwerk voor iedereen die van dieren houdt of ermee werkt. Je vindt er onder andere mensen met huisdieren, maar ook asielen, dierenoppassers en dierenartsen. Het idee begon te rijpen bij founder Nancy Delhalle nadat ze zelf een hond in huis had gehaald en op zoek was naar informatie. Ondertussen springt haar man Peter Vande Graveele bij waar nodig.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Om Mopets te laten slagen, is een grote en actieve community cruciaal. Om voldoende leden aan te trekken, willen Nancy en Peter marketingcampagnes runnen. Daarvoor zochten ze financiering.

 • aanpak

  We stelden eerst een onderbouwd cashflowplan op. Zo konden we de financieringsnood bepalen. Door het vroege stadium waarin Mopets zich toen bevond, werd er gekozen voor een seed-ronde (zaaikapitaal).

  Nancy en Peter hadden al een groot zakelijk netwerk door hun lange ondernemerscarrière. Daarom zochten we ook naar investeerders binnen hun eigen netwerk, naast het investeerdersnetwerk van The Harbour. Er volgt later ook nog een WinWinner-campagne, waar de Mopets-leden worden aangesproken om het platform mee te crowdfunden.

 • resultaat

  Er werd 415.000 euro in Mopets geïnvesteerd in deze seed ronde. Daarvan kwam 200.000 euro via eigen aandeelhouders, de overige 215.000 kwam via externe investeerders. “Ik was gecharmeerd door de positieve cultuur bij The Harbour. Tegelijk zijn ze ook realistisch en zeggen ze waar het op staat”, aldus Nancy en Peter.

  “Normaal moeten ondernemingen al iets verder staan voor we hen financiering kunnen garanderen. We geloofden echter enorm in het concept. Bovendien gaven Nancy en Peter aan dat ze vooral ook op zoek waren naar het professionaliseren van hun businessplan en financieel plan. Uiteindelijk is de financieringsnood toch succesvol ingevuld.” - Aelbrecht Van Damme - The Harbour

   

Image next to text

“Er heerst een ondernemerscultuur, dankzij de founders Aelbrecht en Matthias, waardoor ze je écht begrijpen als ondernemer.”

Nancy Delhalle & Peter Vande Graveele - Mopets

Andere cases

Alle cases