Overnamefinanciering

Een bestaand bedrijf overnemen met externe middelen.

Vertel ons over jouw ambities
Image next to text

Wat houdt een overname in? 

Bij een overname neem je een al bestaande onderneming over. Dat heeft tal van voordelen. Zo hoef je niet van nul te starten als ondernemer bijvoorbeeld. Een onderneming overnemen doe je niet achteloos. Je doet best een grondige check op financieel, maar zeker ook op fiscaal, juridisch, organisatorisch en sociaal vlak. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Overnamefinanciering

Onvoldoende kapitaal hebben om een overname te realiseren, hoeft niet altijd een breekpunt te zijn. Er zijn, naast een eigen inbreng en bancaire financiering, verschillende financieringsopties beschikbaar die de overname haalbaar kunnen maken, zoals crowdfunding, overheidsfinanciering en privé-investeerders.

Je mag daarbij niet vergeten ook naar de toekomst te kijken: hoeveel geld heb je nodig om de onderneming in de toekomst te laten groeien? Door verder te kijken, voorkom je dat je snel opnieuw bij de bank of andere financiers moet aankloppen.

Laat geen kansen liggen. Vraag een adviseur naar de beste financiering voor jou.

Hoe wij werken

Process step image

Aanvraag indienen

We introduceren jouw dossier in ons netwerk en voeren samen de gesprekken. We bereiden je voor op de vragen die op jou afkomen om zo jouw slaagkans te maximaliseren.

Process step image

Financieringsscan

Een adviseur bij The Harbour bekijkt jouw onderneming door de bril van een financier vanuit verschillende standpunten en beoordeelt de kwaliteit van jouw bestaande documentatie. We lichten toe wat de sterke en zwakke punten van het dossier zijn en overlopen de actiepunten.

Process step image

Financieringsdossier

De bestaande documenten worden op punt gezet en de ontbrekende zaken worden samen met of voor jou opgemaakt. We zorgen er voor dat jouw dossier volledig en ontvankelijk is voor de verschillende partijen die we willen benaderen.