Financieringsmix

Bij een financieringsmix combineer je verschillende financieringskanalen om aan een bepaald totaalbedrag te komen.

Vertel ons over jouw ambities
Image next to text

Wat houdt de financieringsmix in? 

De financieringsmix, ook wel stapelfinanciering genoemd, houdt in dat je verschillende financieringsvormen met elkaar combineert. Je leunt dan bijvoorbeeld niet enkel op de bank, maar ook andere kanalen zoals business angels, fondsencrowdfunding platformen, overheidsfinanciering of eigen inbreng.

Dit is belangrijk als je bepaalde kanalen zoals bankfinanciering wil gaan aanspreken, aangezien zij vaak verwachten dat ze niet als enige partij financiering gaan geven.

Hefboomfinanciering

Bij hefboomfinanciering werkt de ene financiering als hefboom om de andere financiering te laten plaatsvinden of te laten verhogen. Dat komt omdat de andere financierders zo meer vertrouwen krijgen in de onderneming, of omdat hun risico zo kleiner wordt. In een goede financieringsmix versterken de verschillende financieringen elkaar. 

De ideale mix bestaat niet, maar het is wel cruciaal om een gezonde mix van verschillende soorten financiering te combineren.

Laat geen kansen liggen. Vraag een adviseur naar de beste financiering voor jou.

Hoe wij werken

Process step image

Aanvraag indienen

We introduceren jouw dossier in ons netwerk en voeren samen de gesprekken. We bereiden je voor op de vragen die op jou afkomen om zo jouw slaagkans te maximaliseren.

Process step image

Financieringsscan

Een adviseur bij The Harbour bekijkt jouw onderneming door de bril van een financier vanuit verschillende standpunten en beoordeelt de kwaliteit van jouw bestaande documentatie. We lichten toe wat de sterke en zwakke punten van het dossier zijn en overlopen de actiepunten.

Process step image

Financieringsdossier

De bestaande documenten worden op punt gezet en de ontbrekende zaken worden samen met of voor jou opgemaakt. We zorgen er voor dat jouw dossier volledig en ontvankelijk is voor de verschillende partijen die we willen benaderen.