JustBite

550.000 euro financiering voor gezonde snackboxen van JustBite

“The Harbour heeft een professionele en klantgerichte aanpak. Ze weten met wat ze bezig zijn en denken actief met je mee. Wij hadden een goede opvolging van ons dossier en kregen regelmatig updates over waar ons team stond.”

Kevin Ringoot & Aitor Somers - JustBite

JustBite levert boxen met gezonde snacks aan bedrijven en particulieren. Het idee ontstond toen founder Kevin aan den lijve ondervond dat veel ‘gezonde’ snacks helemaal niet zo gezond bleken te zijn. Dus lanceerde Kevin zelf maar zo’n dienst! Later kwam Aitor het bedrijf versterken als tweede founder. Hun ultieme missie? Mensen zich bewust maken van hun gezondheid en gezond gedrag stimuleren. Maar om dat te kunnen doen, was er financiering nodig. 

De uitdaging

Kevin en Aitor wilden graag anticiperen op de toekomst. Nu JustBite al enige naamsbekendheid en enthousiaste klanten had, en het team organisch al mooi groeide, was het tijd om te schalen. Daarvoor hadden de founders wel nood aan financiering: zo kon de groei versneld ingezet worden.

De aanpak

Toen Kevin en Aitor bij ons kwamen aankloppen, begonnen we met het opstellen van een realistisch financieel plan. Op basis daarvan konden we de financieringsnood voor hun plannen bepalen. Dat bleek 550.000 euro te zijn. 

We bekeken de huidige kapitaalstructuur om te bepalen welke financiering het meest geschikt zou zijn. Daaruit landen we op 50% (quasi-)kapitaal en 50% bankfinanciering. Als we enkel voor kapitaal zouden kiezen, zou het foundersduo té veel aandelen moeten afstaan. Daarnaast was er wel voldoende (quasi-) kapitaal nodig om de slaagkans op de resterende bankfinanciering zo hoog mogelijk te houden.

Het resultaat

De financieringsnood van JustBite kon volledig ingevuld worden! Dat zowel met kapitaal als bankfinanciering. De bank voorzag een lening van 350.000 euro. 

Daarnaast verhoogden de founders hun eigen inleg en investeerde een privé-investeerder uit ons eigen netwerk 185.000 euro. Nu kunnen Kevin en Aitor zich focussen op hun volgende missie: de wereld beetje bij beetje, pauze na pauze gezonder maken. 

“Het ideale moment om financiering te zoeken is als je het nog niet nodig hebt - Kevin en Aitor zijn dus op het perfecte moment bij ons komen aankloppen. Het zijn twee gedreven ondernemers die ons in de toekomst zeker nog zullen verrassen. Bovendien zijn ze bewust bezig met mens en maatschappij en willen ze met JustBite daar hun steentje aan bijdragen. Het geeft dan ook extra voldoening als sociaal geëngageerde ondernemingen met een doelgericht maatschappelijke missie ambitieus kunnen groeien dankzij deze opgehaalde financiering.” - Jens Seys, Senior Funding Advisor bij The Harbour


Net als

JustBite

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake