Hero image full width

STEPfix

 • 500k om met een mobiele herstelservice de levensduur van e-bikes en e-steps te verlengen

  Dat e-bikes en e-steps populair zijn merk je in het straatbeeld. Maar hoe kan je de levensduur van die duurzame vervoersmiddelen verlengen en zo de elektronische afvalberg verkleinen? Met een mobiele herstelservice en een circulair businessmodel grijpt STEPfix volop het momentum van het e-voertuig. Straight to the top, step bij step.

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Hoe meer e-bikes en e-steps op de weg, hoe meer onderhoud ze vragen. Maar veel toestellen komen uit China en heel wat fietsenmakers missen de ervaring of zijn overbevraagd. Wat dan weer betekent dat je vaak lang op het herstel van je e-voertuig moet wachten. STEPfix heeft de knowhow om de meeste van deze e-voertuigen bij de eigenaars thuis of op kantoor te repareren. De service is snel, professioneel en het gaat dan ook hard voor de jonge onderneming. Micromobiliteit is in volle expansie en STEPfix wil voorbereid zijn op de verwachte groei. Via sterke B2B partnerships vond STEPfix hun ideale go-to-market. Nu wil de ondernemer verder investeren in sales en marketing, mobiele reparateurs en operationele capaciteit.

 • aanpak

  The Harbour hielp STEPfix bij de opmaak van een solide businessplan. De ambitieuze groeiplannen werden vertaald in een heldere pitch en de financiële projecties hierop afgestemd. Het was al snel duidelijk dat de onderneming nood had aan een investering van enkele business angels. Na een pittige zoektocht vonden we deze in het netwerk van The Harbour Smart Capital. De instap van de angels gaf vertrouwen aan Loyal VC, een internationaal fonds waar STEPfix in een pilootproject zat. Het fonds legde een substantiële som op tafel.

  Met deze kapitaalverhoging op zak kon The Harbour ook PMV overtuigen om een co-financiering toe te kennen.

 • resultaat

  Dankzij deze financieringsmix kan STEPfix verder investeren in de uitbouw van een sterk team en de operationele capaciteit vergroten met de zomer in zicht. Maar de ambities reiken verder. Internationale groei is een logisch vervolg. De plannen liggen klaar en de volgende investeringsronde zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Image next to text

“The time is now voor e-bikes en e-steps, dus wilden we snel een versnelling hoger schakelen. We zijn ambitieus en dan komt het netwerk van The Harbour goed van pas. Ze hielpen ons met een sterk businessplan en heldere pitch, en dankzij een optimale financieringsmix hing er al snel e-lectrity in de lucht.”

Evrim Taskiran, oprichter en CEO van STEPfix

Andere cases

Alle cases