Hero image full width

GigaCom

 • 1 mio om het internet van de toekomst te automatiseren

  Nu we meer dan ooit telewerken, videobellen en downloaden willen we allemaal stabiel en bliksemsnel internet. Glasvezel of fiber binnenbrengen in de huizen is een trend, maar daar lijkt de innovatie gestopt. Het aansluiten van de vezels op een connector gebeurt nog steeds manueel. Met een hoogtechnologische robot wil GigaCom dit proces automatiseren en zo het momentum van fiber volop grijpen. Een wereldprimeur, new in fiberspace!

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  GigaCom werkt al enkele jaren aan dit hoogtechnologische product en wil volop het momentum grijpen. Niet alleen in België, maar ook in naburige landen wordt het fibernetwerk de komende jaren volop uitgerold. Ook robotica wordt goedkoper. The moment is now, maar omdat die automatisering ongezien is, nog in de productiefase zit en er nog geen bevestigde sales zijn, is het vinden van een investeringspartner op korte termijn een uitdaging.

 • aanpak

  Bij GigaCom ligt al een lijvig en goed voorbereid dossier op tafel, maar dit moet herbekeken worden. The Harbour gaat er met een frisse blik door en modelleert het financieel plan veel realistischer. Ook de storytelling is een uitdaging. De hoogtechnologische materie moet helder en overzichtelijk gepresenteerd worden, zodat potentiële investeerders meteen mee zijn in dit verhaal.

  Dan wordt heel gericht de juiste strategische financieringspartner gezocht. Gezien het hoogtechnologische karakter en de zeer specifieke markt waarin GigaCom zich bevindt, wordt er gekeken of er relevante corporate venturing-partijen in het netwerk zitten die een toegevoegde waarde kunnen hebben.

  The Harbour gaat recht op haar doel af met een stevig dossier op maat. Amadys is marktleider in het leveren van apparatuur voor telecom, werkt al een tijd samen met GigaCom en gelooft sterk in de toegevoegde waarde hiervan. Via een flexibele kredietlijn voorziet Amadys de nodige financiële slagkracht aan GigaCom om de sales en productie op te schalen. Daarnaast wordt Amadys exclusieve distributeur voor de GigaCom-robot. Geen kapitaalverhoging dus, maar een achtergestelde lening met een langere looptijd, gekoppeld aan bepaalde milestones. Op deze manier behouden de huidige aandeelhouders de volledige controle, maar wordt de samenwerking verder versterkt.

 • resultaat

  De wereld lijkt klaar voor een automatisering van het fibernetwerk en ook GigaCom is klaar voor de wereld. Verschillende pilootprojecten zijn opgestart en een aantal robots zitten in een testfase. De focus ligt nu op de eerste bestellingen en producties in België en Duitsland. De volgende stap is het upscalen van de productie van de robot zelf en van de mechatronica.

Image next to text

“Ik heb een technische achtergrond, maar zelf te weinig kennis van economie of cijfers. The Harbour bekijkt het hele verhaal met een frisse blik. Het zijn de experts die ik op dat moment nodig had om een nieuw, hoogtechnologisch product op de markt te brengen.”

Ludwig Vleugels - Managing Director - GigaCom Benelux

Andere cases

Alle cases