GigaCom

1 mio om het internet van de toekomst te automatiseren

“Ik heb een technische achtergrond, maar zelf te weinig kennis van economie of cijfers. The Harbour bekijkt het hele verhaal met een frisse blik. Het zijn de experts die ik op dat moment nodig had om een nieuw, hoogtechnologisch product op de markt te brengen.”

Nu we meer dan ooit telewerken, videobellen en downloaden willen we allemaal stabiel en bliksemsnel internet. Glasvezel of fiber binnenbrengen in de huizen is een trend, maar daar lijkt de innovatie gestopt. Het aansluiten van de vezels op een connector gebeurt nog steeds manueel. Met een hoogtechnologische robot wil GigaCom dit proces automatiseren en zo het momentum van fiber volop grijpen. Een wereldprimeur, new in fiberspace!

De uitdaging

In België sluiten we ons de laatste jaren massaal aan op het fibernetwerk voor het internet van de toekomst. Dat aansluiten is een manuele operatie. De glasvezelkabels die doorgetrokken worden naar de huizen, komen samen in een centrale. Om elke nieuwe klant aan te sluiten op het fibernetwerk is een handmatige tussenkomst nodig om de kabel die van de huizen komt en de kabel die met het transmissieapparaat van de operator een verbinding maakt, te connecteren. Een robot kan dit automatiseren, waardoor minder technisch geschoold personeel nodig is en ook vervoer en dus CO2-uitstoot gereduceerd wordt.

GigaCom werkt al enkele jaren aan dit hoogtechnologische product en wil volop het momentum grijpen. Niet alleen in België, maar ook in naburige landen wordt het fibernetwerk de komende jaren volop uitgerold. Ook robotica wordt goedkoper. The moment is now, maar omdat die automatisering ongezien is, nog in de productiefase zit en er nog geen bevestigde sales zijn, is het vinden van een investeringspartner op korte termijn een uitdaging.

De aanpak

Bij GigaCom ligt al een lijvig en goed voorbereid dossier op tafel, maar dit moet herbekeken worden. The Harbour gaat er met een frisse blik door en modelleert het financieel plan veel realistischer. Ook de storytelling is een uitdaging. De hoogtechnologische materie moet helder en overzichtelijk gepresenteerd worden, zodat potentiële investeerders meteen mee zijn in dit verhaal.

Dan wordt heel gericht de juiste strategische financieringspartner gezocht. Gezien het hoogtechnologische karakter en de zeer specifieke markt waarin GigaCom zich bevindt, wordt er gekeken of er relevante corporate venturing-partijen in het netwerk zitten die een toegevoegde waarde kunnen hebben.

The Harbour gaat recht op haar doel af met een stevig dossier op maat. Amadys is marktleider in het leveren van apparatuur voor telecom, werkt al een tijd samen met GigaCom en gelooft sterk in de toegevoegde waarde hiervan. Via een flexibele kredietlijn voorziet Amadys de nodige financiële slagkracht aan GigaCom om de sales en productie op te schalen. Daarnaast wordt Amadys exclusieve distributeur voor de GigaCom-robot. Geen kapitaalverhoging dus, maar een achtergestelde lening met een langere looptijd, gekoppeld aan bepaalde milestones. Op deze manier behouden de huidige aandeelhouders de volledige controle, maar wordt de samenwerking verder versterkt.

Het resultaat

De wereld lijkt klaar voor een automatisering van het fibernetwerk en ook GigaCom is klaar voor de wereld. Verschillende pilootprojecten zijn opgestart en een aantal robots zitten in een testfase. De focus ligt nu op de eerste bestellingen en producties in België en Duitsland. De volgende stap is het upscalen van de productie van de robot zelf en van de mechatronica.

Net als

GigaCom

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake