Hero image full width

SEQUESTO

 • 1mio om de tijdrovende tender-procedure te optimaliseren

  Voor (middel)grote bedrijven en overheden is een tender-procedure de ideale manier om de juiste partner te vinden voor een project. Alleen is die procedure bijzonder omslachtig, en kost ze veel tijd en geld. SEQUESTO creëert daarom een AI-platform dat het beantwoorden van tenders automatiseert en optimaliseert. Omdat geen enkel bedrijf in Europa doet wat Sequesto heeft ontwikkeld, wil het bedrijf snel een versnelling hoger schakelen. Enter The Harbour.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Hoe kan je als bedrijf sneller en kwalitatiever tenders beantwoorden, zodat er minder tijd gaat naar repetitief en tijdrovend papierwerk en er meer energie overblijft voor de klant? Met heel wat technische en commerciële ervaring op de teller, wil het complementaire founders-duo van SEQUESTO deze omslachtige procedure optimaliseren. Dankzij een centrale digitale bibliotheek en AI-algoritmes, sparen bedrijven bij de tender-procedure overbodige kosten uit en vergroten ze de kans op winst.

  In de Verenigde Staten zijn al twee belangrijke spelers op de markt actief, maar in Europa is dit platform uniek. SEQUESTO wil dus snel schakelen. De initiële funding kwam van de founders zelf. Dankzij een crowdlendingcampagne en steun van VLAIO kwamen al snel twee medewerkers aan boord. Voor investeringen in de commercialisatie van het platform en de verdere ontwikkeling van de applicatie, zoekt SEQUESTO gezonde groeifinanciering.

 • aanpak

  De oprichters van SEQUESTO hebben een pak ervaring in de enterprise-markt en halen zelf een stevige investeerder aan boord. Na een pittige investeringsronde wordt 575.000 euro op tafel gelegd. The Harbour focust op twee andere bouwstenen en kan zowel de bank als PMV overtuigen om een lening toe te kennen. KBC zegt een krediet van 250.000 euro toe, PMV geeft groen licht voor een lening van 150.000 euro.

  Het is een cocktail van financieringskanalen die werkt, en zo wordt in een early stage toch een groot bedrag opgehaald. Dit dankzij de ervaring van de founders en het uitstekende teamwork, waarbij alle partijen bijzonder gedreven en overtuigend zijn om samen van dit verhaal een succes te maken.

 • resultaat

  Na een intensief fundingstraject kan SEQUESTO zich eindelijk richten op de toekomst. De applicatie wordt verder uitgebouwd en is klaar voor de markt. Met intussen negen medewerkers in het team, wil SEQUESTO minstens 15 nieuwe klanten aan boord halen. De focus ligt nu volledig op het overtuigen van de eerste klanten, en daarbij kijkt de onderneming ook naar Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het komende jaar wordt cruciaal jaar in het groeiverhaal van SEQUESTO, maar er is vertrouwen in de toekomst.

Image next to text

“De drive van The Harbour is opmerkelijk. Het ophalen van deze financiering was geen walk in the park, maar iedereen beet zich vast in de dossiers en deed zijn uiterste best om dit traject tot een goed einde te brengen.”

Patrick Dalvinck - Co-Founder & CEO - SEQUESTO

Andere cases

Alle cases