Hero image full width

STRIDE Europe

 • 500k om nog meer (inter)nationale sportclubs te voorzien van superieur fitnessmateriaal

  STRIDE levert superieur fitnessmateriaal en bouwt kick-ass trainingsfaciliteiten voor eliteteams, professionals en topsporters. No sweat no glory, en dus werkt het Gentse merk hard om ook in Europa steeds meer voet aan de grond te krijgen. STRIDE is ambitieus en blijft de concurrentie graag twee stappen voor, maar daar is groeifinanciering voor nodig.

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Ajax, Royal Antwerp, Mathieu Van der Poel of Red Lions, STRIDE heeft intussen een pak mooie namen op het palmares en bouwt gemiddeld drie nieuwe gymclubs per week. Ze investeren niet in dure advertenties, maar wel in kwaliteit en een heel uniek design. De stevige groei van het bedrijf vraagt om extra financiering. Door de omvang van de projecten en het type klanten zorgt voorfinanciering voor een tijdelijke cashflowbehoefte. STRIDE wil ook verder inzetten op een uitbouw van de webshop, meer eigen productie en internationalisering.

 • aanpak

  Omdat ze zich volop willen toespitsen op verdere groei kloppen founders Pieter De Porre en Leander Verbraeken aan bij The Harbour. Samen bereiden we hun dossier financieel en strategisch voor. We maken een realistische analyse van zowel concrete uitdagingen als financieringsnood, en schrijven samen met STRIDE een zeer overtuigende pitch.

  Er wordt gekozen voor bankfinanciering en dus stellen we een sterk kredietdossier op. Dankzij onze connecties met de juiste banken en filiaalhouders (die ook die extra mile gaan), halen we 350k op bij BNP Paribas Fortis. Er is niet alleen een kapitaalinjectie, maar voortaan werken ook twee vaste bankiers op hun case. Zo groeit een vertrouwensband met de bank en is er een uitstekende opvolging van het dossier.

 • resultaat

  STRIDE is momenteel operationeel in 9 Europese landen en telt 14 medewerkers. Door de sterke groei en toename van de eigen productie is het bedrijf recent verhuisd naar een nog grotere locatie. STRIDE scoort meer en meer in het buitenland, en mag recent enkele grote namen tot hun klanten rekenen. One step ahead in gym creation? Maak daar maar twee stappen van. Een nieuwe financieringsronde zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Image next to text

“Een kredietdossier indienen bij de bank kost tijd. En hier maakt The Harbour echt een verschil. Ze hebben niet alleen een sterk netwerk, de dossiers dragen hun kwaliteitsstempel en dat zorgt voor een zeer efficiënt traject. Ook in de gesprekken met de banken vormen ze een meerwaarde. Ze hebben de ervaring en hun drive is aanstekelijk. Ja, de samenwerking smaakt naar meer!”

Leander Verbraeken - Co-Founder & Key Account Manager

Andere cases

Alle cases