Hero image full width

My Partners

 • 500k om als Nederlandse ondernemer ook in België vaste voet aan de grond te krijgen

  Ondernemen is voor Bart Van der Meer (39) niet nieuw. Ondernemen in België is dat wel. Wanneer hij langs de Gentse Baan in Sint-Niklaas op een toplocatie stoot, wil hij er een Q8-tankstation met broodjeszaak en supermarkt openen. Zo gezegd, maar niet zo makkelijk gedaan.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Bart Van der Meer woont in Hulst (NL) en runt er een carwash. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan en wanneer hij via familie op een prachtlocatie in België stoot, droomt hij van een carwash met tankstation en zelfs kleine buurtwinkel op de site. Vrij snel krijgt hij interessante partners aan boord, maar wanneer het over de financiële kant van de zaak gaat, botst de Nederlander in België op heel wat hordes en moeilijkheden. Hij heeft dan wel een vennootschap in België, bij verschillende banken loopt hij tegen de muur, ook omdat het dossier bijzonder complex is.

 • aanpak

  Via zijn financieel adviseur in Nederland komt Bart in contact met Daniel van The Harbour. De ondernemer huurt al een locatie, kreeg ook al Q8, Panos en Delhaize aan boord, maar loopt vast bij de banken. Hij heeft dringend kapitaal nodig en dus bijt Daniel zich helemaal vast in dit verhaal.

  Omdat er heel veel actoren bij betrokken zijn, is dit een heel ingewikkeld dossier met een kluwen van contracten en vaak paginalange voorwaarden. Daniel spit alles uit en stelt een onderbouwd dossier op, zowel financieel als strategisch.

  Na moeilijke contacten met verschillende banken en PMV, komt er toch een co-financiering uit de bus. The Harbour begeleidt het hele proces en de ondernemer haalt bij Belfius en PMV het kapitaal binnen dat hij voor ogen had: meer dan 500k.

 • resultaat

  Op een toplocatie in België kan de Nederlandse ondernemer een Q8-tankstation met carwash, broodjeszaak van Panos en Delhaize-supermarkt openen. Na twee maanden kan de zaak al rekenen op een mooi klantenbestand en 15% omzetgroei. De komende maanden moeten nog enkele pittige investeringsfacturen betaald worden, maar als de ondernemer dit weggewerkt krijgt, ziet de toekomst er ook in België heel veelbelovend uit.

Image next to text

“Dit parcours was hobbelig en het dossier zo ingewikkeld dat het me zonder de professionele tussenkomst en expertise van The Harbour nooit was gelukt. Ik heb Daniel bij de opening nog een bericht gestuurd om hem te bedanken. Dankzij hem zijn we eindelijk waar we moeten zijn.”

Zaakvoerder Bart Van der Meer

Andere cases

Alle cases