Hero image full width

EventSquare

 • Smart capital om online ticketing verder te professionaliseren en internationaliseren

  Vanuit een passie voor software en de evenementensector werd in 2014 EventSquare opgericht. Een all-in-one oplossing voor professionele ticketing, Belgisch, gebruiksvriendelijk en heel toegankelijk. Organisaties gebruiken EventSquare om tickets te verkopen voor hun event, zorgeloos en vooral heel professioneel.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Het gaat hard voor het online ticketingplatform. EventSquare is lokaal, heel toegankelijk en een betrouwbare partner voor heel wat organisaties. Zelfs na een paar uitdagende coronajaren blijft het bedrijf rendabel en wil het ook internationaal gaan schalen. Omdat de omzet in stijgende lijn gaat, klopt founder Willem Staels aan bij The Harbour. Hij weet waar hij naartoe wil met EventSquare, maar mist als creatieve ondernemer financiële expertise en ervaring om deals voor te bereiden.

 • aanpak

  De finance experts van The Harbour gaan aan de slag met een heel gedetailleerde waardebepaling, correct en realistisch. Op basis van de prognoses en een stevig onderbouwd financieel plan, wordt een aantrekkelijke investor teaser opgesteld voor geïnteresseerde investeerders. Berekeningen maken al snel duidelijk dat de nood aan extra externe financiering er niet is. EventSquare is vooral op zoek naar smart capital, investeerders die hun sporen al hebben verdiend en met hun expertise het ticketingplatform en de onderneming kunnen helpen groeien.

  Uit het netwerk van The Harbour worden geschikte investeerders geselecteerd. The Harbour plant de gesprekken in en begeleidt doorheen het hele traject. Na veel onderhandelingen wordt de perfecte mix gevonden, een stevige cocktail van ervaren investeerders. Ondernemers pur sang, met wereldwijde ervaring in fintech en de evenementensector, en met kennis van zaken als het over internationalisering gaat. Ze vormen een adviesraad, geven de founder weerklank en feedback, en brengen nieuwe leads aan uit hun netwerk.

  In totaal wordt er 550.000 euro opgehaald, in een split over kapitaalverhoging en overname aandelen. Dit zorgt voor extra buffer, ook al is het bedrijf voldoende rendabel.

 • resultaat

  De plannen die er al waren, raken stilaan in een stroomversnelling. Alles ligt klaar om internationaal te kunnen gaan. Er wordt een meertalig team uitgebouwd en een soft launch in de buurlanden is niet meer veraf. Geografische schaling zorgt voor een verveelvoudiging van het product. Maar het ticketingplatform zelf wordt eveneens uitgebreid en zal zich niet meer enkel focussen op ticketing, maar ook op marketing en totaaloplossingen voor elke organisator. Ook cashless payment systemen hoopt EventSquare te kunnen aanbieden via het ticketingplatform. The future looks bright! Dankzij de knowhow van de investeerders krijgen de ambitieuze toekomstplannen concreet vorm.

Image next to text

"Ik ben een harde werker met creatieve ideeën, maar geen financieel expert. Het is ongelofelijk wat de begeleiding van The Harbour voor me heeft betekend. Ik heb nu een sterk team van ervaren investeerders rond me die ik on the spot kan bellen. Dat bespaart me zoveel tijd en kopzorgen."

Willem Staels - CEO - EventSquare 

Andere cases

Alle cases