Hero image full width

Just Bite

 • 550.000 euro financiering voor gezonde snackboxen van JustBite

  JustBite levert boxen met gezonde snacks aan bedrijven en particulieren. Het idee ontstond toen founder Kevin aan den lijve ondervond dat veel ‘gezonde’ snacks helemaal niet zo gezond bleken te zijn. Dus lanceerde Kevin zelf maar zo’n dienst! Later kwam Aitor het bedrijf versterken als tweede founder. Hun ultieme missie? Mensen zich bewust maken van hun gezondheid en gezond gedrag stimuleren. Maar om dat te kunnen doen, was er financiering nodig. 

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Kevin en Aitor wilden graag anticiperen op de toekomst. Nu JustBite al enige naamsbekendheid en enthousiaste klanten had, en het team organisch al mooi groeide, was het tijd om te schalen. Daarvoor hadden de founders wel nood aan financiering: zo kon de groei versneld ingezet worden.

 • aanpak

  Toen Kevin en Aitor bij ons kwamen aankloppen, begonnen we met het opstellen van een realistisch financieel plan. Op basis daarvan konden we de financieringsnood voor hun plannen bepalen. Dat bleek 550.000 euro te zijn. 

  We bekeken de huidige kapitaalstructuur om te bepalen welke financiering het meest geschikt zou zijn. Daaruit landen we op 50% (quasi-)kapitaal en 50% bankfinanciering. Als we enkel voor kapitaal zouden kiezen, zou het foundersduo té veel aandelen moeten afstaan. Daarnaast was er wel voldoende (quasi-) kapitaal nodig om de slaagkans op de resterende bankfinanciering zo hoog mogelijk te houden.

 • resultaat

  De financieringsnood van JustBite kon volledig ingevuld worden! Dat zowel met kapitaal als bankfinanciering. De bank voorzag een lening van 350.000 euro. 

  Daarnaast verhoogden de founders hun eigen inleg en investeerde een privé-investeerder uit ons eigen netwerk 185.000 euro. Nu kunnen Kevin en Aitor zich focussen op hun volgende missie: de wereld beetje bij beetje, pauze na pauze gezonder maken. 

Image next to text

“The Harbour heeft een professionele en klantgerichte aanpak. Ze weten met wat ze bezig zijn en denken actief met je mee. Wij hadden een goede opvolging van ons dossier en kregen regelmatig updates over waar ons team stond.”

Kevin - Co founder Just Bite

Andere cases

Alle cases