SiteManager

1,1 miljoen euro groeifinanciering voor SaaS-platform SiteManager

“Je merkt meteen de ervaring in en de professionaliteit van het team. Het is ongelooflijk wat Gilles voor ons gedaan heeft en zich heeft vastgebeten in dit dossier. Jonas gaf mij het gevoel van een CFO naast mij te hebben. Top!”

Alexander Hoogewijs - SiteManager

SiteManager is een collaborative web design platform uit Gent, opgericht in 2016. Een hele mond vol, maar concreet betekent het dat verschillende profielen (van copywriter tot developer) samen gelijktijdig aan dezelfde site kunnen bouwen vanuit één platform.

De uitdaging

De afgelopen jaren bouwden founders Alexander en Dieter naarstig aan SiteManager. Hun focus lag daarbij op het ontwikkelen van een MVP (minimum viable product) en die daarna optimaliseren. Om dat te financieren, haalden ze in een eerste ronde al kapitaal op bij The CoFoundry & imec. 


Daarna was het tijd voor de volgende stap: SiteManager valideren in de markt. Alexander: “Toen werd het duidelijk dat we met een bottleneck zaten wat schalen betreft. We hadden niet alleen nood aan nieuwe financiering, maar ook aan een partij die ons kon begeleiden en challengen. Want op dat moment stond ik er alleen voor wat het financiële betrof. Ik wilde de leerperiode zo kort mogelijk maken.”

De aanpak

De ondernemers hadden zelf al heel wat uitgewerkt, aan ons om hen daarin uit te dagen. De zoektocht zelf was niet simpel door de fase waarin SiteManager zich bevond en de techniciteit van hun product. Een hele uitdaging om deze technische tool zo duidelijk mogelijk aan niet-technische mensen uit te leggen. 


We gingen voor een gefaseerde aanpak waarbij we bij verschillende partijen gingen aankloppen: eerst corporate venturing, en daarna VC’s en business angels. Een uitdagend traject, maar mét resultaat.

Het resultaat

Uiteindelijk werd de financieringsronde beklonken bij drie verschillende partijen, waarvan een deel door ons werd aangebracht. Het Nederlandse VC-fonds Capital Mills injecteerde vers kapitaal samen met The CoFoundry die opnieuw deelnam aan deze ronde. Aanvullend werd een coronalening verschaft door PMV. Uiteindelijk ontving SiteManager voor 1,1 miljoen euro aan groeifinanciering.


“Dit was een uitdagende, maar tegelijk heel boeiende case. SiteManager is actief in een zeer specifieke groeimarkt die al snel heel technisch overkomt. Om de investment case beknopt maar toch helder te kunnen overbrengen moet je de markt zelf goed onder de knie krijgen. Zo leer je als funding advisor telkens heel wat bij. Niet alleen over de tech- en SaaS-wereld, maar ook over de strategie en aanpak van de ondernemer zelf. De positieve feedback van investeerders op het dossier, de fijne samenwerking met de ondernemer en de mooie financieringsmix, maakt SiteManager voor mij een prachtige succescase!” - Gilles Pringles, Senior Funding Advisor bij The Harbour


Net als

SiteManager

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake