Pomton

450k om het merk Pomton verder uit te bouwen in de drinks-market

“De samenwerking met The Harbour was voor mij echt leergeld. Ik had een professionele partner nodig die kon begeleiden, sturen en me vooral eerlijke feedback wilde geven. In elke fase voelde ik me enorm gesteund, en de drive van de advisors werkt aanstekelijk!”

Pomton, het verfrissende mixdrankje op basis van pompelmoes en tonic is hip. De blikjes koop je in de supermarkt en proef je in heel wat horecazaken en zomerbars. Hoewel het voor retailers in de drankensector bijzonder uitdagende tijden zijn, wil founder Nathan Rosenberg verder blijven bouwen aan het merk en aan de toekomst. Maar daar is (slim) kapitaal voor nodig.

De uitdaging

Nathan Rosenberg is intussen geen starter meer. In vier jaar tijd is het innovatieve en frisse mixdrankje op basis van tonic en pompelmoessap getransformeerd van een oude horeca bekende naar een volwaardig product en een sterk merk. Pomton heeft flink wat potentieel, maar botst op heel wat uitdagingen. De recente politieke actualiteit en de invoer van statiegeld op blikjes, de toename van de suikerprijs of de online marketing die steeds belangrijker wordt, er is bijkomend kapitaal nodig om te kunnen anticiperen op de uitdagingen voor de toekomst. In die fase van zijn onderneming mist de founder ook een sparringpartner, een klankbord en eerlijke feedback op de vraag: ‘Ben ik wel goed bezig?’

De aanpak

Samen bereiden we een onderbouwd dossier voor, zowel financieel als strategisch. We maken een realistische analyse van de concrete uitdagingen en de financieringsnood. Ook de pitch wordt gefinetuned, zodat de founder stevig in zijn schoenen staat.

Al vrij snel laat The Harbour de onderneming het pad kruisen met BAN Flanders. Van contacten inplannen tot mails beantwoorden en dossiers opsturen, The Harbour begeleidt en volgt ook de gesprekken nauwgezet op. De onderhandelingen leiden tot een overeenkomst met een business angel die 50k kapitaal inbrengt. Een reeds aanwezige angel legt eenzelfde som op tafel en via de bank wordt nog eens 200k opgehaald. Voldoende vers kapitaal dus, maar vooral de ervaring en het netwerk van de angels zijn een grote toegevoegde waarde.

Het resultaat

De jonge onderneming is klaar om een aantal belangrijke strategische keuzes te maken. Een eerste grote marketingcampagne wordt gelanceerd en er is budget om ervaren salesmensen aan te werven. Elke consument van Pomton blijft fan en dat is een stevige basis om op verder te bouwen. Over elke stap wordt businessgewijs goed nagedacht en de focus ligt nu volledig op de toekomst. Cheers to that!

Net als

Pomton

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake