Hero image full width

SiteManager

 • 1.1 miljoen euro groeifinanciering voor SaaS-platform SiteManager

  SiteManager is een collaborative web design platform uit Gent, opgericht in 2016. Een hele mond vol, maar concreet betekent het dat verschillende profielen (van copywriter tot developer) samen gelijktijdig aan dezelfde site kunnen bouwen vanuit één platform.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  De afgelopen jaren bouwden founders Alexander en Dieter naarstig aan SiteManager. Hun focus lag daarbij op het ontwikkelen van een MVP (minimum viable product) en die daarna optimaliseren. Om dat te financieren, haalden ze in een eerste ronde al kapitaal op bij The CoFoundry & imec. 

  Daarna was het tijd voor de volgende stap: SiteManager valideren in de markt. Alexander: “Toen werd het duidelijk dat we met een bottleneck zaten wat schalen betreft. We hadden niet alleen nood aan nieuwe financiering, maar ook aan een partij die ons kon begeleiden en challengen. Want op dat moment stond ik er alleen voor wat het financiële betrof. Ik wilde de leerperiode zo kort mogelijk maken.”

 • aanpak

  De ondernemers hadden zelf al heel wat uitgewerkt, aan ons om hen daarin uit te dagen. De zoektocht zelf was niet simpel door de fase waarin SiteManager zich bevond en de techniciteit van hun product. Een hele uitdaging om deze technische tool zo duidelijk mogelijk aan niet-technische mensen uit te leggen. 

  We gingen voor een gefaseerde aanpak waarbij we bij verschillende partijen gingen aankloppen: eerst corporate venturing, en daarna VC’s en business angels. Een uitdagend traject, maar mét resultaat.

 • resultaat

  Uiteindelijk werd de financieringsronde beklonken bij drie verschillende partijen, waarvan een deel door ons werd aangebracht. Het Nederlandse VC-fonds Capital Mills injecteerde vers kapitaal samen met The CoFoundry die opnieuw deelnam aan deze ronde. Aanvullend werd een coronalening verschaft door PMV. Uiteindelijk ontving SiteManager voor 1,1 miljoen euro aan groeifinanciering.

Image next to text

“Je merkt meteen de ervaring in en de professionaliteit van het team. Het is ongelooflijk wat Gilles voor ons gedaan heeft en zich heeft vastgebeten in dit dossier. Jonas gaf mij het gevoel van een CFO naast mij te hebben. Top!”

Alexander Hoogewijs - SiteManager

Andere cases

Alle cases