Hero image full width

Pharma More

 • Bankkrediet van 200.000 euro voor innovatieve apothekersmerken

  Pharma More ontwikkelt producten en merken voor apothekers, maar richt zich sinds kort ook rechtstreeks tot de consument. De focus ligt er op cosmetica en biocide. Oprichter Dries Van de Walle komt uit een familie van apothekers en kent de markt dus als zijn broekzak. Ondertussen heeft Dries voor een tweede keer aangeklopt bij The Harbour: “Ik heb zelfs geen andere partijen bekeken.”

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  Dries wilde niet enkel twee nieuwe merken in de markt zetten, maar ook een rebranding van Pharma More doorvoeren. Daarnaast wil hij ook naar het buitenland trekken en meer inzetten op direct to consumer-verkoop. Om dat snel genoeg te kunnen doen, zocht de oprichter naar externe financiering. 

 • aanpak

  Samen met Dries bereiden we zijn dossier financieel en strategisch voor. Hij had een aantal uitdagingen, waarbij het voorfinancieren van de nieuwe merken en rebranding centraal belangrijke pijlers waren. Er werd gekozen voor bankfinanciering, dus gingen we samen langs bij verschillende banken. We klopten ook aan bij PMV voor een waarborg, zodat het risico voor de bank lager werd.

  We onderhandelden met de banken en vergeleken elk voorstel met elkaar. Tegelijk hielden we ook rekening of er een klik was met Dries. 

 • resultaat

  Uiteindelijk tekenden we bij een van de banken voor een investeringskrediet van 200.000 euro, waarbij PMV waarborg stond voor een deel van het krediet. 

   

  “Het mooie van deze case is dat Dries al een sterk groeitraject afgelegd heeft, dat volledig aan hemzelf te danken is. Hij heeft de juiste positionering gekozen binnen de apotheek met zijn merken. Er is nog veel groeipotentieel. Ik vind het fantastisch dat we hem nu voor een tweede keer mogen begeleiden.”
   Aelbrecht Van Damme - The Harbour
Image next to text

“Mijn expertise zit in marketing, sales en op producttechnisch vlak. In cijfers heb ik wel een gezonde interesse, maar ik had er de kennis, tijd en juiste mensen niet voor.”

Dries Van de Walle - oprichter Pharma More

Andere cases

Alle cases