Just Russel

Drie internationale investeerders voor huisdierenvoedingbezorger Just Russel

“Funding ophalen is een omslachtig proces, maar The Harbour maakt het sexy.”

Victor Mortreu, co-founder Just Russel

De Gentse start-up Just Russel biedt gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding aan, dat ze maandelijks HelloFresh-gewijs aan huis leveren. Uniek is de extreem datagedreven aanpak van het bedrijf, waarmee ze in sneltempo opklommen naar 10.000 Belgische én Nederlandse abonnees. 

De uitdaging

De jonge founders achter Just Russel, Victor en Louis Mortreu, Renaat Waeles en Cyriel Van Steen, hebben ambitieuze groeiplannen. De komende tijd willen ze Just Russel in nog meer Europese landen lanceren. Daarvoor waren ze op zoek naar smart money : niet enkel investeerders die genoeg kapitaal konden bieden, maar vooral ook over de juiste kennis en know-how beschikten om van de expansie een succes te maken. 

De aanpak

We besloten om eerst de financiële plannen van Just Russel door te lichten, om zo de juiste groeiprognoses te stellen. We zorgden er ook voor dat de businessplannen verder geprofessionaliseerd werden. De ambities van de founders toetsten we vervolgens af met internationale investeerders. 

Daarnaast stelden de founders een wishlist op van potentiële investeerders, die we daarna benaderden. De founders wisten goed wat voor investeerders ze wilden aantrekken en legden de lat hoog!

Het resultaat

We’ve got a match! Met investeerders Thomas Van Overbeke, Manuel Müller en Dr. Dennis Schmoltzi aan boord, lijkt de Europese expansie van Just Russel alvast binnen handbereik. De drie hebben ruime ervaring met lokale D2C-brands in de internationale markt te zetten. Zo richtte Van Overbeke Outspot op, een Belgische Groupon-concurrent, dat dankzij een datagedreven aanpak en succesvolle buy-and-build strategie ondertussen al in tien Europese landen actief is. 

Ook Müller & Schmoltzi zijn geen onbekende in het wereldje: Ze zijn oprichters van het Duitse matrassenmerk Emma Sleep, dat ondertussen de Europese marktleider is in zijn branche. Net als Just Russel, focuste Emma Sleep zich initieel op het data gedreven verbeteren van producten, die je enkel online kan kopen.

Naast de Europese plannen, wordt er achter de schermen van Just Russel ook hard gewerkt aan een nieuw platform. Hier zullen baasjes advies vinden om de gezondheid van hun huisdieren te monitoren en (preventief) te verbeteren. Van deze jonge ondernemers horen we dus zeker nog!

“The Harbour is enorm professioneel en heeft ons echt uitgedaagd op strategisch vlak. Er leeft een ondernemersmentaliteit, het team dacht echt met ons mee. Tegelijk zijn jullie ook heel flexibel: geen one size fits all, maar personaliseren naar de noden van de ondernemer!”, zegt Victor Mortreu, co-founder Just Russel.

Net als

Just Russel

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake