Hero image full width

PachaGreens

 • Drie investeerders die deze Gentse microgroentenboerderij mee laten groeien

  PachaGreens is een Gentse stadsboerderij die microgroenten teelt. Eigenaar Tom De Windt is ervan overtuigd dat microgroenten een volwaardige plaats in ons eetpatroon verdienen. Je kan de microgroenten van Tom vinden in de CRU-winkels en geselecteerde AD Delhaizes in de buurt van Gent.

   

Grid imageGrid image
 • uitdaging

  De teelt van microgroenten is intensief, maar kan geautomatiseerd worden. Om die machines te kopen, was er financiering nodig. Ook wilde Tom graag zijn team uitbreiden en op korte termijn naar een nieuwe, grotere locatie verhuizen.

 • aanpak

  Naast dat Tom wilde groeien met PachaGreens, wilde hij ook niet langer alleen alle strategische beslissingen nemen. Tom was zeer gericht op zoek naar investeerders die een klankbord voor hem zijn en hem begeleiden bij zijn strategie. Tom: “Ik ben nature een chaoot, dus ik had complementaire profielen naast mij nodig om meer structuur te hebben.”

  Daarnaast werd er ook gekozen om een WinWinner-campagne op te starten.

 • resultaat

  Vandaag heeft PachaGreens 3 investeerders. Tom is niet bij de pakken blijven neerzitten en breidde zijn team uit met 3 mensen. Daardoor hoeft Tom niet langer zelf elke dag telen, maar kan hij zich richten op de groei van PachaGreens. Tom: “Als ik nu kijk welke mensen er in mijn team zitten, die zich ook zo hard inzetten voor het bedrijf, ben ik blij dat ik bij The Harbour aangeklopt heb. Dat zette alles in een versnelling.”

  Daarnaast vond Tom via zijn WinWinner-campagne maar liefst 100.000 euro financiering. Dat gaf hem de ademruimte om succesvol te kunnen groeien. 

Image next to text

“Zonder The Harbour was PachaGreens ook gegroeid, maar nu is het alsof ik een turboknop ingeduwd heb. Ik heb lang getwijfeld of ik de investering wilde doen in een traject bij The Harbour, maar achteraf gezien heb ik er enorm veel voor teruggekregen. Het was zeker de moeite.”

Tom De Windt - PachaGreens

Andere cases

Alle cases