Van strategie tot financiering. Dit is hoe wij je bedrijf helpen groeien.

Van strategie tot financiering. Dit is hoe wij je bedrijf helpen groeien.

We bekijken je huidige situatie en bouwen daarop verder. Zo gaan we altijd met een doel te werk en kunnen we jou in een rechte lijn naar jouw doel begeleiden. Elk proces dat we doorlopen verschilt, maar er zijn twee delen die je kan verwachten.

Onze werkwijze

Strategy first

First things first. Eerst gaan we na of we jouw bedrijf kunnen helpen. We bekijken je huidige situatie, waar je naartoe wil, wat haalbaar is en zetten duidelijke doelen op. We gaan nooit doelloos te werk en zeggen je eerlijk wanneer wij niet de partij zijn voor jou.

Let’s get you funded

Strategie vormt de weg naar groei, maar je hebt financiering nodig om tot je doel te geraken. Wij bepalen de juiste financieringsmix, gebaseerd op de strategie, en halen de funding op.

Uitdaging en strategie01

Analyse en uitdaging

Eerst en vooral dagen we je groeiplan strategisch uit, checken we of je plan haalbaar is, toetsen we alle assumpties af en duiken we in je businessmodel zodat we het volledig begrijpen. We bekijken het plan vanuit het oog van een investeerder en maken het ‘investorproof’.

Cashflowplanning

We maken een onderbouwd cashflowplan op voor een periode tot 24 maanden dat past bij je groei- en businessplan. We houden rekening met de relaties tussen de verschillende elementen van het financieel plan. Hier is cash koning.

Financieringsnood

Voor we de financieringsstrategie kunnen bepalen, moeten we weten wat de financieringsbehoefte en waardering is. We bepalen dit via verschillende methodes, afhankelijk van je business, zodat we de exacte financieringsnood kunnen achterhalen.

Financieringsstrategie

We zoeken naar een combinatie van complementaire kanalen om jouw financieringsmix binnen te halen. We spreken de juiste kanalen aan met de juiste timing en zorgen voor de juiste kapitaalstructuur. Dit alles met oog op lange termijn natuurlijk.

Funding aanpak02

Investeringsproposals

Nu gaan we over tot de effectieve proposals. We maken je informatiememorandum en investeringsdossiers op voor de verschillende kanalen. De kunst is om de interesse van de investeerders op te wekken in het dossier. We werken daarom to-the-point en beperken ons tot de core van je business.

Pitch training

We helpen je voor te bereiden op de investor pitch. Met onze slide deck, verbale en non-verbale training, de juiste grafieken en visualisaties, dry runs en de focus op storytelling ben je klaar om je verhaal naar de investeerders te brengen.

Investeerders aanspreken

We zijn klaar om de kanalen en investeerders te benaderen. We beschikken over een uitgebreid smart capital netwerk, waar we met de juiste mensen in contact komen. We hebben ook connecties en een goede reputatie bij de banken, PMV, fondsen, overheden… wat zorgt voor vertrouwen aan weerszijden.

Onderhandelingen

We onderhandelen samen met jou en faciliteren het proces. We begeleiden de gesprekken tot en met de closing van de deal. Dankzij onze juridische kennis kunnen wij je optimaal begeleiden en adviseren. Daarna volgen we natuurlijk ook alles op.

Closing

Nadat de investeringsronde gestart is, zorgen wij voor de term sheets, de toepassing van de fiscale voordelen, de aandeelhoudersstructuur, kortom alle administratie die bij financiering komt kijken. Naast documenten opmaken, adviseren we je ook verder. Het is en blijft jouw onderneming, dus wij zien erop toe dat je je vrijheid bewaart en dat er effectief cash op de rekening komt.

Laten we samen richting de groei van je bedrijf gaan.

Ben je klaar om die volgende stap met je business te zetten?

Voor we aan het groeitraject beginnen, gaan we eerst in conversatie. Zo leer je ons en onze werkwijze beter kennen en kunnen wij je onderneming leren kennen en onderzoeken of en wat we voor je kunnen betekenen. Zin om eraan te beginnen? Contacteer ons via onderstaande link.

Talk to a strategist

Onze referenties

Dit is wat onze klanten over hun traject met The Harbour te zeggen hebben.

Bekijk onze referenties
Hang
in
there
sailor