Twegos

Meer dan 1 miljoen euro financiering om HR-tool internationaal te schalen

We moesten financiering vinden, maar moesten tegelijk ook focussen op business development. Doordat een financieringsronde veel tijd kost, zou onze groei vertragen. Daarom is de grootste troef van The Harbour ook: they get it done.

Arend Van Itterbeek — Twegos

Twegos is een HR-tool die voorspelt of een potentiële werknemer een goede match is. De tool werkt op basis van AI en kijkt hoe goed een kandidaat binnen de bedrijfscultuur zou passen. De founders willen zo vermijden dat aanwervingen louter op basis van buikgevoel genomen worden. Dankzij Twegos wordt emotionele intuïtie vervangen door harde data en analyses. Grote kleppers zoals DHL en Bridgestone gebruiken de tool vandaag al.

De uitdaging

De opstart- en ontwikkelingsfase werden grotendeels gefinancierd met eigen middelen, aangevuld met subsidies. Nu de impact van de tool aangetoond werd bij verschillende referentieklanten uit diverse sectoren, willen de founders hun product internationaal opschalen. Daarvoor was er extern kapitaal nodig.

Onze aanpak

De founders stonden open voor smart capital. Ze waren gericht op zoek naar investeerders die ook de nodige kennis van zaken hadden, om zo de internationalisering en verdere digitalisering van Twegos te faciliteren. Uiteindelijk werd er meer dan een kwart miljoen euro opgehaald bij een handvol investeerders.  

De geslaagde kapitaalronde kon vervolgens als hefboom gebruikt worden bij andere financierders. Zo kon in totaal meer financiering gevonden worden, waardoor Twegos sneller kan groeien.

“We moesten financiering vinden, maar moesten tegelijk ook focussen op business development. Doordat een financieringsronde veel tijd kost, zou onze groei vertragen. Daarom is de grootste troef van The Harbour ook: they get it done. Bovendien hebben zij de expertise die wij niet hebben.”

Arend Van Itterbeek — Twegos

Het resultaat

We landden op meer dan 1 miljoen aan groeifinanciering. Die bestond uit een mooie financieringsmix van meerdere kapitaalinvesteerders met de juiste knowhow, de geschikte bankleningen en PMV co-financiering. Financiering meer dan geslaagd!

“Founders Arend en Jurgen hebben grote plannen. Fantastisch dat we vanuit The Harbour deze groei konden ondersteunen. Deze case is een mooi voorbeeld van hoe hefboomfinanciering werkt.”

Gilles Pringels & Marijke Van de Sompele — The Harbour


Teamleden op dit dossier

No items found.

Komt jouw succesverhaal hier binnenkort ook?

Gratis intake

Zin om je case eens te bespreken?

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.