STEPfix

Bijna 500k om met een mobiele herstelservice de levensduur van e-bikes en e-steps te verlengen

“The time is now voor e-bikes en e-steps, dus wilden we snel een versnelling hoger schakelen. We zijn ambitieus en dan komt het netwerk van The Harbour goed van pas. Ze hielpen ons met een sterk businessplan en heldere pitch, en dankzij een optimale financieringsmix hing er al snel e-lectrity in de lucht.”

Dat e-bikes en e-steps populair zijn merk je in het straatbeeld. Maar hoe kan je de levensduur van die duurzame vervoersmiddelen verlengen en zo de elektronische afvalberg verkleinen? Met een mobiele herstelservice en een circulair businessmodel grijpt STEPfix volop het momentum van het e-voertuig. Straight to the top, step bij step.

De uitdaging

Hoe meer e-bikes en e-steps op de weg, hoe meer onderhoud ze vragen. Maar veel toestellen komen uit China en heel wat fietsenmakers missen de ervaring of zijn overbevraagd. Wat dan weer betekent dat je vaak lang op het herstel van je e-voertuig moet wachten. STEPfix heeft de knowhow om de meeste van deze e-voertuigen bij de eigenaars thuis of op kantoor te repareren. De service is snel, professioneel en het gaat dan ook hard voor de jonge onderneming. Micromobiliteit is in volle expansie en STEPfix wil voorbereid zijn op de verwachte groei. Via sterke B2B partnerships vond STEPfix hun ideale go-to-market. Nu wil de ondernemer verder investeren in sales en marketing, mobiele reparateurs en operationele capaciteit.

De aanpak

The Harbour hielp STEPfix bij de opmaak van een solide businessplan. De ambitieuze groeiplannen werden vertaald in een heldere pitch en de financiële projecties hierop afgestemd. Het was al snel duidelijk dat de onderneming nood had aan een investering van enkele business angels. Na een pittige zoektocht vonden we deze in het netwerk van The Harbour Smart Capital. De instap van de angels gaf vertrouwen aan Loyal VC, een internationaal fonds waar STEPfix in een pilootproject zat. Het fonds legde een substantiële som op tafel.

Met deze kapitaalverhoging op zak kon The Harbour ook PMV overtuigen om een co-financiering toe te kennen.

De meeste financiering kwam dus uit het partner-netwerk van The Harbour. Zo is er een nauwe samenwerking met A-Chief en zijn daar nog steeds subsidie-aanvragen in behandeling.

Het resultaat

Dankzij deze financieringsmix kan STEPfix verder investeren in de uitbouw van een sterk team en de operationele capaciteit vergroten met de zomer in zicht. Maar de ambities reiken verder. Internationale groei is een logisch vervolg. De plannen liggen klaar en de volgende investeringsronde zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Net als

STEPfix

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake