PachaGreens

Drie investeerders die deze Gentse microgroentenboerderij mee laten groeien

“Zonder The Harbour was PachaGreens ook gegroeid, maar nu is het alsof ik een turboknop ingeduwd heb. Ik heb lang getwijfeld of ik de investering wilde doen in een traject bij The Harbour, maar achteraf gezien heb ik er enorm veel voor teruggekregen. Het was zeker de moeite.”

Tom De Windt - PachaGreens

PachaGreens is een Gentse stadsboerderij die microgroenten teelt. Eigenaar Tom De Windt is ervan overtuigd dat microgroenten een volwaardige plaats in ons eetpatroon verdienen. Je kan de microgroenten van Tom vinden in de CRU-winkels en geselecteerde AD Delhaizes in de buurt van Gent.


De uitdaging

De teelt van microgroenten is intensief, maar kan geautomatiseerd worden. Om die machines te kopen, was er financiering nodig. Ook wilde Tom graag zijn team uitbreiden en op korte termijn naar een nieuwe, grotere locatie verhuizen.

De aanpak

Naast dat Tom wilde groeien met PachaGreens, wilde hij ook niet langer alleen alle strategische beslissingen nemen. Tom was zeer gericht op zoek naar investeerders die een klankbord voor hem zijn en hem begeleiden bij zijn strategie. Tom: “Ik ben nature een chaoot, dus ik had complementaire profielen naast mij nodig om meer structuur te hebben.”

Daarnaast werd er ook gekozen om een WinWinner-campagne op te starten.

Het resultaat

Vandaag heeft PachaGreens 3 investeerders. Tom is niet bij de pakken blijven neerzitten en breidde zijn team uit met 3 mensen. Daardoor hoeft Tom niet langer zelf elke dag telen, maar kan hij zich richten op de groei van PachaGreens. Tom: “Als ik nu kijk welke mensen er in mijn team zitten, die zich ook zo hard inzetten voor het bedrijf, ben ik blij dat ik bij The Harbour aangeklopt heb. Dat zette alles in een versnelling.”

Daarnaast vond Tom via zijn WinWinner-campagne maar liefst 100.000 euro financiering. Dat gaf hem de ademruimte om succesvol te kunnen groeien. 

“Het ondernemersverhaal van Tom leest als een sprookje. Met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de afgelopen vier jaar een prachtig parcours afgelegd. Het heeft hem de nodige voorsprong in kennis en tractie gegeven ten opzichte van opkomende, nieuwe initiatieven in de markt van microgroenten. Een markt die weliswaar nog in zijn kinderschoenen staat in België en de ons omringende landen", duidt Jens Seys, senior funding advisor bij The Harbour


"Samen met Tom hebben we een doordacht cashflowplan opgesteld om de komende jaren de Belgische markt te veroveren. We brachten hem vervolgens in contact met 3 investeringspartijen met tonnen aan relevante expertise. Met het opgehaalde kapitaal kan PachaGreens een vast team rond Tom uitbouwen, professionaliseren, automatiseren en schalen. Het potentieel is immens en we zijn dan ook erg benieuwd om het groeiverhaal van PachaGreens verder op de voet te volgen.”
Jens Seys & Marijke Van de Sompele - The Harbour


Net als

PachaGreens

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake