Nordend

Kapitaalsverhoging om nog beter processen te kunnen ontwikkelen met geografische data

“Deze deal was nooit gelukt zonder The Harbour. Ik voelde me op alle vlakken gesteund. Ik moest de gesprekken niet alleen doen, maar kreeg ook ondersteuning op juridisch vlak. Er was een plan, en samen hebben we dat fantastisch mooi uitgewerkt.”

Met een jarenlange ervaring in cartografie en GIS is Nordend specialist in het bouwen van efficiënte processen met ruimtelijke data. Dat doen ze zowel voor overheden, steden, nutsbedrijven als privébedrijven. Om klanten en processen nog beter op elkaar te kunnen afstemmen, zoekt founder Jelle De Zwaef kapitaal, maar vooral ook ondersteuning.

De uitdaging

Als cartograaf met een passie voor datavisualisatie en focus op innovatie, bouwt Jelle met Nordend al snel een indrukwekkend klantenbestand op. Hij voert migraties van asset data uit voor het Agentschap Wegen en Verkeer, bouwt een toeristische basiskaart voor Groothertogdom Luxemburg of maakt processen voor verschillende nutsbedrijven. Het gaat hard voor de jonge onderneming en Nordend is klaar om te groeien. Jelle heeft een duidelijke visie, maar mist ondersteuning om de top te bereiken. Wanneer een Nederlandse klant interesse toont om te investeren in Nordend, klopt hij aan bij The Harbour.

De aanpak

Er is interesse van een investeerder, maar verder is er geen plan van aanpak. En dus gaat The Harbour meteen aan de slag. We stellen een onderbouwd financieel plan samen, steken een sterke investeerderspitch in elkaar en maken een aantrekkelijk dossier op. Onze finance experts zorgen ook voor een duidelijke waardebepaling. Dat geeft Jelle een veel betere indicatie van wat zijn bedrijf waard is en helpt om de gesprekken op gang te trekken. Al snel ligt er een duidelijk plan voor de toekomst op tafel, en dat helpt om de onderhandelingen in goede banen te leiden.

De eerste contacten met de investeerder waren er al, maar dankzij The Harbour komt alles in een stroomversnelling terecht. We begeleiden Jelle bij het gesprek, maar bieden ook juridische ondersteuning.

En met succes! De Cadac Group – waar Nordend al twee jaar intensief mee samenwerkt - wordt aandeelhouder en partner van Nordend, en brengt extra kapitaal in. Een stevige investering, maar nog belangrijker is dat de gesprekken vlot verlopen. Er wordt een deal gesloten waar beide partijen zich in kunnen vinden en dat is een stevige basis voor een succesvolle samenwerking.

Het resultaat

Dankzij de investering kan Nordend zijn groei versnellen, het team uitbreiden en de klanten de beste oplossingen blijven bieden. Doordat er garantie is op werk de komende jaren, brengt de kapitaalinjectie vooral rust en stabiliteit. De focus ligt zo volledig op de corebusiness en het team ligt.

Net als

Nordend

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake