CoManage

700.000 euro financiering voor facturatie- en offertetool CoManage

"Er was meteen een goede klik met het team. Jonas toonde dat CoManage nog meer potentieel had dan we dachten. Dat werd meteen onderbouwd met cijfers, die in begrijpbare taal werden uitgelegd.”

Thomas Houben - CoManage

CoManage is een simpele en betaalbare facturatie- en offertetool. Je kan er dus mee factureren en offertes mee opmaken, maar ook bijvoorbeeld je agenda mee bijhouden of jouw voorraad gaan beheren. Founder Thomas Houben bouwde de tool toen hij met zijn andere bedrijf, Cre8, nood had aan een soortgelijk middel. Later besloot hij, met zijn vennoot Jeroen Opsteyn, CoManage te commercialiseren. Ondertussen telt de tool meer dan 1.500 gebruikers. 

De uitdaging

Afgelopen jaren groeide CoManage in zowel gebruikers als omzet. Jeroen en Thomas zagen heel wat potentieel, maar ontbraken de tijd, kennis en budget om de tool goed in de markt te zetten. “Zelf hebben we de kennis en het netwerk niet om financiering te zoeken. Bovendien had niemand van ons de tijd om écht diep in de cijfers te duiken.”

De aanpak

We stelden twee scenario’s op voor CoManage: een kleiner, bescheiden scenario, waarin we gefaseerd zouden werken, en een ambitieus scenario, waar we een pak meer financiering voor zochten, maar CoManage explosief zou laten groeien. Beiden speelden in op fondsen, business angels, en bankfinanciering.

We spraken met diverse geïnteresseerde partijen, die vrijwel allemaal aangaven het ambitieuze plan te willen volgen.

We klopten ook bij de bank aan. Het positieve track record van CoManage én het commitment van andere financierders, speelden daarbij in ons voordeel.

Het resultaat


We haalden 400.000 euro aan kapitaal op, geïnvesteerd door LRM en een business angel. Daarnaast was er 300.000 euro bankfinanciering. In totaal verzamelde CoManage dus 700.000 euro aan financiering, genoeg om het ambitieuze scenario te volgen. 

“Dankzij het track record dat CoManage al had, was het gemakkelijker om financierders te overtuigen. Het bedrijf is kerngezond en kon eigenlijk gewoon door zonder extra financiering. Maar het potentieel is te groot om niet op die versnellingsknop te drukken en te investeren. Het was echt een plezier om met deze ondernemers samen te werken!” - Jens Seys (funding advisor The Harbour) & Marijke Van de Sompele (Senior Manager The Harbour)


Net als

CoManage

succesvol financiering ophalen?

Gratis intake

Geloof ons niet op ons woord.
Dit is wat onze klanten vertellen.

We nemen graag snelheid. Plan meteen een call in met een financieringsexpert.

Boek een gratis intake
Volledig vrijblijvend en amper een halfuurtje van je tijd.

Wij halen financiering op voor jouw onderneming.

We zijn een team van gedreven financierings-experts dat de taal van de ondernemer spreekt.

We maken samen een onderbouwd dossier op en spreken onze directe contacten bij financiers aan.

We zoeken naar de beste deal en ontzorgen je in het hele proces tot het geld op de rekening staat.

Zo kan jij blijven focussen op de business.

Boek een gratis intake